2024-05-04

Політехніка отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у Всесвітньому тижні грошей

Національний банк України нагородив Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за участь в конкурсі найактивніших закладів вищої освіти, які долучилися до відзначення Всесвітнього тижня грошей.

Політехніка отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у Всесвітньому тижні грошей

Вже кілька років поспіль науково-педагогічні працівники та студенти Навчально-наукового інституту фінансів. економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно долучаються до успішної реалізації ініціатив Національного банку України у рамках відзначення Всесвітнього тижня грошей.

Цьогоріч викладачі та студенти університету також взяли участь у масштабному івенті, організованому Національним банком України та Junior Achievement Ukraine, який відбувався з 18 до 24 березня 2024 року. Студенти-фінансисти Полтавської політехніки взяли активну участь у цікавих квестах, відвідали інформативні вебінари та з користю провели час.

У рамках Global Money Week студенти Полтавської політехніки відвідали серію організованих викладачами науково-освітніх та просвітницьких заходів, зокрема вебінар «Алхіміки, яким вдалося, або історія українських фальшивомонетників», переглянули відеоуроки з фінансової грамотності на теми «Фінансові піраміди» і «Безпечний онлайн-шопінг» та перевірили свої знання у цікавому інтерактиві, зігравши в Kahoot, провели низку класних науково-освітніх активностей в навчальних аудиторіях університету, відвідали Юридичну клініку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і отримали корисні практичні поради з фінансового права від завідувачки кафедри публічного управління, адміністрування та права, кандидатки наук з державного управління, доцентки Інни Кульчій, зіграли у корисну та захопливу гру «Правда чи брехня» від Junior Achievement Ukraine, гру «Фінансове піксі» від Junior Achievement Ukraine та взяли участь у вебінарі «Кібербезпека та схеми шахрайства у воєнний час» від головної експертки Департаменту комунікацій Національного банку України Тетяни Машлаковської.

В останній день Global Money Week студенти прокачали soft skills та знання з англійської мови, розгадуючи кросворд із платіжної безпеки, а також дізналися про маніпуляції в Telegram та TikTok, навчилися розрізняти об’єктивні медіа та сміттярки, дізналися про шахрайство під час війни, як захиститися від впливу інформаційних вірусів, що таке інформаційна гігієна та ще багато цікавого від авторки книги «Нація овочів? Як інформація змінює мислення і поведінку українців» Оксани Мороз на вебінарі «Як інформація змінює наше мислення та поведінку».

Завершуючи насичений тиждень заходів у рамках Global Money Week, викладачі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка, доцентки Юлія ХудолійОксана Вовченко та Олександра Маслій провели для студентів спеціальностей 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок (ОП «Фінанси, банківська справа та страхування» та ОП «IT-фінанси») та 125 Кібербезпека та захист інформації креативний урок з фінансової грамотності у вигляді гри «Правда чи брехня» від Junior Achievement Ukraine.

На завершення яскравого та продуктивного тижня студенти поділилися отриманими враженнями на одній з open - space аудиторій Полтавської політехніки.

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості. Головна тема Всесвітнього тижня грошей – «Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє».

Нагадаємо, раніше політехніка вдруге отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», підтримку Збройних сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий вклад у наближення української Перемоги.

Нещодавно науковці та студенти обговорили розвиток «зеленої економіки» та цифровізації для повоєнного відновлення України, а політехніка підписала Меморандуми про партнерство та науково-технічне співробітництво з Одеським національним технологічним університетом.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»